Het comité voor de wandeling naar de Stille Omgang organiseert jaarlijks een wandeling van Heerhugowaard-Noord naar Amsterdam. Dit vindt plaats op de zaterdag na 15 maart, de dag van het Mirakel van Amsterdam in 1345. Een tocht vol bezinning en goede gesprekken.
In 1991 werd vanuit de Noord voor het eerst gewandeld naar de Stille Omgang, georganiseerd door Gerrie Groot. Gerrie wandelde naar Amsterdam ter voorbereiding van zijn sponsortocht naar Rome. Het dak van de kerk van De Noord kon van de opbrengst worden vervangen.

Sindsdien lopen we ieder jaar met ca. 80 wandelaars naar Amsterdam. De deelnemers komen niet alleen uit de Noord, ook uit de omliggende dorpen komen veel aanmeldingen. Er zijn vier routes van zo`n 60 kilometer die om de vier jaar afwisselend worden gelopen via Akersloot, of via Marken-Binnen, via de Zaanse Schans of via Purmerend.

De wandelaars verzamelen om 08.00 uur in De Noord, en na de pelgrimszegen vertrekken we om 8.30 uur , begeleidt door een volgwagen en twee EHBO-ers. Om de twee uur is een rustpauze, in de middag een warme maaltijd en ’s avonds in Amsterdam een viering in de Krijtbergkerk aan de Singel. Daarna wordt de Stille Omgang gelopen in het centrum van Amsterdam. Om 01.00 uur gaan de wandelaars per bus terug, en zijn we rond 2.30 uur weer in Heerhugowaard-Noord.

De kosten voor de gehele dag zijn ongeveer 40 euro

Het comité bestaat uit:
Arie Botman (ceremoniemeester en contacten in De Noord),
Jan Nanne (routemaker en contactpersoon voor de pleisterplaatsen),
Jan Jong (penningmeester en secretariaat)
Jan Giling (EHBO).

De uitnodigingen worden de eerste week van januari verstuurd, graag een berichtje als U een uitnodiging wilt ontvangen.

Contact: stilleomganghhw@gmail.com
Jan Jong: 06 2278 1488

De Stille Omgang is ieder jaar op de eerstvolgende zaterdag na 15 maart.