Nieuws van de vormsel werkgroep

Je bent niet alleen. Een dikke knuffel namens het vormselproject.

Dit stond op de voorzijde van het kaartje die samen met een mooie bos Alstroemeria bloemen rond gebracht werden door vormelingen en hun vormselbegeleiders aan oudere mensen in De Noord.

Vanwege de corona maatregelen konden de vormelingen dit jaar met hun 1e cyclus afsluiting niet naar Viva! Zorggroep voor de zorgstages.

Dit bracht de vormselwerkgroep tot dit huidige alternatief. Deze bloemenactie is mede mogelijk gemaakt door steun van Aannemersbedrijf R&H Beers en H.M.Tesselaar Alstroemeria.

Het vormselproject is een initiatief van onze Heilig Hartkerk en heeft als doel het samenbrengen van generaties in de gemeenschap. Dit wordt gedaan door brugklassers van 12/13 jaar samen te laten komen. Deze worden begeleid door jongeren van 19/ 20 jaar. Samen gaan ze in discussie en praten over onderwerpen die nauwelijks ergens ter sprake komen.

Een cyclus van projectavonden wordt afgesloten met een doe-activiteit voor de vormelingen die betrekking heeft op met het  in de praktijk brengen wat er op de avonden is besproken.

De zorgstages gingen helaas niet door eveneens het gezamenlijk eten in de kerk.

Complimenten aan de vormselwerkgroep en pastoor Tilma voor dit mooie initiatief.

De jongeren hebben zo toch een leerzame afronding gekregen van de eerste cyclus waarin zij in de praktijk betekenis gaven aan zorg voor elkaar. Dit is ook een belangrijk aspect van ons geloof.

 

De afsluitende  viering in de kerk.

Door dat pastoor Tilma afwezig was getroffen door het Coronavirus) bleek diaken Hans Bruin een uitstekende vervanger om de viering te leiden.

Het was wel raar dat alleen de vormelingen en vormselbegeleiders in de kerk mochten.

Totaal zaten er zo’n veertig jongeren.

Hun ouders en andere belangstellenden konden door de opgelegde beperkingen niet meevieren.

Het werd interactieve viering  waarin diaken Hans Bruin een aantal kleding kleuren die bepaalde tijden in het jaar door in de kerk gebruikt worden liet zien en wat de betekenis daarvan is.

Helaas mocht het koor van vormselbegeleiders niet zingen. Zij hadden nu muziek uitgezocht die ze afdraaiden via de muziekboxen.  Dit was wel jammer. De volgende keer (wanneer een koor nog niet mogelijk is) zou het mooier zijn met solozang om de viering muzikaal te ondersteunen. Talenten genoeg  in de vormselgroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *