Nieuwe corona-maatregelen – U wordt uitgenodigd!

Ook in de kerk hebben we te maken met de nieuwe corona-maatregelen. We gaan terug naar een maximum van 30 personen per viering. Hoe gaan we dat organiseren?

Wij hebben de afgelopen tijd veel mensen mogen begroeten en geregistreerd. Daar gaan wij een totaallijst van maken. Vervolgens zullen we wekelijks op woensdagen 30 parochianen bellen om zondag naar de kerk te komen. Wanneer u dus niet gebeld wordt kunt u de viering ook niet volgen. Daarvoor in de plaats kunt u altijd de Eucharistie blijven volgen op de donderdagochtend.

Wij willen zo alle parochianen een gelijke kans geven om op zondag de viering te mogen vieren. Dit zullen wij de komende drie weken volhouden  en als er nieuwe berichten zijn dan kunt u die lezen op de website.

Een ander punt is het gebruik van mondkapjes. We willen u vragen om bij binnenkomst én bij het verlaten van de kerk een mondkapje te dragen. Zodra u op uw plek zit en tijdens de viering is het niet nodig om het mondkapje op te houden.

Overigens kan het zijn dat u gehoord heeft dat er voor kerken een grondwettelijke uitzondering bestaat. Dat klopt, maar als parochie hebben wij te maken met het landelijke beleid van de bisschoppen. Zij hebben besloten om, gezien de ontwikkelingen rond het corona-virus, in de katholieke kerken terug te gaan naar een maximum van 30 personen.

De bisschoppen vragen iedereen te blijven bidden voor de slachtoffers van Covid 19 en hun familieleden. In Nederland en wereldwijd. En ook voor de werkers in de gezondheidszorg, dat God hen veel moed en kracht geeft.

Namens het pastorale team wensen wij u sterkte in deze moeilijke periode.

Pastoor Tilma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *