Nagenieten – pastoor Tilma

Twee weken geleden vierden we Pasen. Ondanks de beperkingen die er waren, was het mooi. De vieringen hebben mij geraakt. De afgelopen dagen zit ik daar nog regelmatig van na te genieten. Die paar dagen vanaf de avond van Witte Donderdag tot en met Paaszondag zijn zo intens. De rituelen die erbij horen zijn zo sprekend! Het is prachtig en indrukwekkend om dat met elkaar te vieren.

In de vieringen van de komende weken proberen we ook nog even na te genieten. Tijdens de paastijd brandt de paaskaars prominent in ons midden en we lezen verhalen die ons vertellen over de impact van Jezus’ verrijzenis uit de dood. Het is immers de opstanding uit de dood, waardoor het hele leven van Jezus in een nieuw perspectief kwam te staan.

Ik hoop dat u ook kunt nagenieten van de paasdagen. Ik hoop dat de blijde boodschap van ons geloof u weer nieuwe kracht heeft gegeven en de hoop heeft versterkt. We gaan soms door diepe dalen, maar we staan er niet alleen voor. We mogen leven vanuit Gods kracht. En we zijn elkaar gegeven om het leven met elkaar te delen. Dat is iets om van te genieten, iedere dag opnieuw.

Graag wil ik iedereen bedanken die zich voor de paasvieringen heeft ingezet. De corona-regels hebben soms voor extra werk en overleg gezorgd in deze toch al drukke dagen. Ik vind het heel waardevol om te zien dat veel vrijwilligers weer net een stap (of een paar stappen) extra hebben gezet om alles in goede banen te leiden.

Op naar Pinksteren!

pastoor Tilma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *