KERSTMIS ZONDER NACHTMIS!

Over een aantal dagen vieren we het feest van de geboorte van Jezus. Helaas zal dit Kerstfeest er anders uitzien dan we gewend zijn. Afgelopen week werd duidelijk, in persconferentie van de regering en in de richtlijnen van het Bisdom, dat Kerstvieren zoals we willen, niet mogelijk is.

De beperkende richtlijn van maximaal 30 mensen in de kerk, betekent dat we vele mensen zouden moeten teleurstellen die in de kerk mogen. Meerdere vieringen met 30 personen ligt niet voor de hand want tussen de vieringen door werd aangeraden 2 uur te luchten. Daarom hebben de pastores  van de gehele regio Schagen besloten geen vieringen te verzorgen, waar u bij aanwezig kunt zijn.

Op Kerstavond en Kerstochtend worden livestream-vieringen verzorgd, waaraan u via het internet kunt deelnemen. Daarnaast zijn onze kerken op gezette tijden open. U kunt dan de kerststal bezichtigen, een kaarsje aansteken en in stilte bidden.

 

De livestream-vieringen zijn

op Kerstavond 24 december om 22.00 uur

en op 1ste Kerstdag 25 december om 10.00 uur.

De vieringen worden uitgezonden vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk in Heerhugowaard de Noord. Bij deze vieringen worden er totaal 30 parochianen uit de verschillende parochies uitgenodigd. We nodigen alle andere parochianen uit om via internet met deze viering verbonden te zijn.

U vindt de livestream via www.heilighartdenoord.nl

Openstelling kerk:

Heilig Hart Kerk – De Noord:

1ste Kerstdag 25 december.

2de kerstdag 26 december

 

In het nieuwe jaar pakken we vooralsnog het bestaande rooster weer op, binnen de dan geldende beperkingen rond het coronavirus.

Het virus grijpt nog steeds om zich heen grijpt en wellicht dat nieuwe maatregelen van de regering en het bisdom ertoe leiden dat we de plannen weer moeten aanpassen. We hopen in dat geval op uw begrip

De pastores: pastoor Tilma, diakens Hans Bruin en Toon Jorink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *