Installatieviering pastoor Tilma

Installatie viering
Welkom pastoor Tilma!

Het was een drukte van belang zondag 9 december op het priesterkoor van de H. Hartkerk in De Noord. Tijdens de viering die ochtend werd pastoor Tilma geïnstalleerd tot pastoor van de vijf parochies van de Vijfhoek. Monseigneur Hendriks, de hulpbisschop van ons bisdom, was de hoofdcelebrant, maar daarnaast waren ook deken Moltzer, de diakens Toon Jorink en Hans Bruin, pastoor van der Linden en pater Molenaar aanwezig. Zij werden bovendien geassisteerd door maar liefst vier misdienaars, de lector en de koster. Het geheel straalde een grote gezamenlijkheid uit.

Een prachtgezelschap rond het Altaar

Dit was ook te merken aan andere momenten in de viering. Zo was de zang een combinatie van samenzang, zang van het gemengde koor (De Noord en Waarland) en zang van het Ritmisch koor (De Noord). Mooi was ook de betrokkenheid van parochianen uit alle vijf parochies die de tekenen van het pastoorsambt naar voren brachten. De nieuwe pastoor kreeg symbolisch de sleutels van de kerken overhandigd en kreeg daarnaast allerlei voorwerpen die zijn taak in het pastoraat tot uitdrukking brachten. Van de kinderen kreeg pastoor Tilma nog een leuke verrassing: een boeketje van zelfgemaakte papieren bloemen en een mooie slinger als welkomscadeau.

Een boeket van de kinderen in De Noord.

Aan het eind van de viering ontvingen de hulpbisschop en de andere voorgangers een presentje van de jongeren van De Noord: twee flessen van hun eigen Virgiliusbier. Na de mooie viering was er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie nog even na te praten. Veel mensen maakten daar gebruik van. Iedereen kan terugkijken op een prachtige installatieviering.

Pastoor Tilma zal in de loop van januari naar de pastorie in De Noord verhuizen. Inmiddels is hij begonnen aan zijn werkzaamheden binnen de parochies van de Vijfhoek en Tuitjenhorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *