In het voetspoor van….. Een vormselproject seizoen 2019/2020

Kaagweekend

Het kaagweekend van 4, 5, en 6 oktober voor vormselbegeleiders was goed geslaagd.

Mooie foto’s kwamen er voorbij toen ze vroeg op de zaterdagmorgen een stiltewandeling hebben gehouden door de weilanden op het kaageiland. Het gesprek met onze oud-pastor Ber Leurink was op vrijdagavond en op zaterdagmorgen was om 09.30 uur een H .Mis met uitleg van pastoor Ignas Tilma in het pittoresk kerkje die op het eiland staat. De zaterdag was verder geprogrammeerd met allerlei activiteiten waaronder het labyrint, Yoga , brief aan jezelf enz.

Dat laatste is ook mooi om een brief aan jezelf te schrijven. Je schrijft op wat jou bezig houdt, hoe je je leven ziet en waar je nu sta. Maar ook wat je dromen en verwachtingen zijn. Je kunt natuurlijk de opdracht ook minder serieus nemen en een beetje grappig doen en de meest mogelijke onzin opschrijven. Maar de brief richt je aan jezelf dus je krijgt het als een boemerang weer terug. De envelop plak je dicht. Één jaar later krijg je je brief toegestuurd per post als de volgende groep begeleiders op weekend zijn.   

S ávonds stond er een BBQ  op het programma. In het programma boekje stond er achter BBQ eten klaarzetten door de meiden. De jongens gingen vissen. Duidelijk gevalletje van discriminatie. Je kunt wel merken dat de meerderheid van de werkgroep bestaat uit de mannelijke tak. Maar de meiden zijn ook niet gek dus de heren zullen wel hebben moeten afwassen, vermoed ik.

Zondagochtend zijn ze naar de katholieke kerk op het vaste land gegaan, daarna lunchen en opruimen.

 

Wat er komen gaat……….

Projectavond 3 is op woensdag 30 oktober in het parochiecentrum aanvang 19.15 uur. Dus liefst om 19.00 uur aanwezig.

 

Op zaterdag 09 november is de afsluiting van de eerste cyclus.

Tijd voor de praktijk.

De vormelingen gaan met hun begeleiders een zorgstage uitvoeren in een zorginstelling.

Rond de klok van 17.00 uur is er een maaltijd vóór in de kerk. Iedere vormeling heeft zelf iets gemaakt. Dus de tafel is gevuld met de heerlijkste spijzen. Maar die jezelf niet zomaar mag pakken. Het is wel de bedoeling dat er gedeeld wordt en dat een ander jou iets moet aanbieden.

Om 19.30 uur sluiten we af met een viering in de kerk. De begeleiders zullen het koor vormen en ook de vormelingen hebben hun bijdrage hier aan.

We hopen dat veel mensen samen met ons de H. Mis vieren. We rekenen natuurlijk ook op de ouders en broertjes en zusjes van de vormselgroep.

 

Zomaar een woensdagavond in de pastorie.

We  staan er zelf niet eens meer bij stil maar een buitenstaander signaleert het feilloos.

Het is een drukte van belang in de pastorie, kerk en sacristie. Het lijkt een chaos.

Maar iedereen weet waar hij/zij moet zijn en wat ze te doen staat.

Dirigente Anneke Breukel met pianiste Nicole Blokdijk waren gevraagd door de vormselwerkgroep om de begeleiders te helpen met de zang repetitie voor de viering van 07 november wanneer de 1e cyclus wordt afgerond.

Op het priesterkoor vind een korte repetitie plaats. De vormelingen komen even later binnen druppelen en staan in de pastoriegang al te wachten.

Anneke gaat naar de volgende groep in de Mariazaal waar Virgiel een zangrepetitie zal krijgen. Lisa Veenstra wordt tevens de fijne kneepjes van het dirigeren bij gebracht. Alix Chin zit achter de toetsen. Onderwijl zitten de vormelingen en begeleiders achter in de kerk op de grond en zingt de vormselwerkgroep het Magnificat. Maar het lukt niet zo goed. De mannen zijn het lied een beetje vergeten. Hilariteit. Gelukkig komt er hulp en het Magnificat klinkt hartstikke mooi zo samen. De groepjes gaan uit elkaar ieder in een ander lokaal om over het onderwerp van de avond te praten en uit te werken.

Na de zangrepetitie van Virgiel is er een thema onderwerp. Deze keer gaat het over een eigen bedrijfje opstarten met een in Nederland onbekend product. Hoe je dat en waar loop je tegen aan. Een jonge hipster vertelt zijn verhaal en via de beamer.

Na afloop nog even tijd voor een drankje. De schuifdeur gaat open. Ook de vormselbegeleiders praten nog wat na in het achterste gedeelte van de grote kamer.

Enkele leden van de werkgroep zit nog in de administratiekamer wat dingen door te nemen. Rond de klok van 23.00 uur keert de rust terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *