Hartstocht – 26 Maart om 19:30 – Het Passieverhaal in De Noord

In onze parochie H. Hart van Jezus De Noord zijn we altijd zeer actief met jongeren. De uitvoering van het passieverhaal is er een van. Er zijn weer plannen met een groep naar Afrika te gaan. Van 27 april -01 mei gaat een grote groep oud-vormselbegeleiders voor een vijf daagse reis naar Rome/Vaticaanstad o.l.v. pastoor Ignas Tilma en pastoor Henri ten Have.

H. Hart van jezus kerk De Noord – Dinsdag 26 maart 19.30 uur. Kerk is open vanaf 18.45 uur. 

Voorafgaand dragen de vormelingen wisselend een kruis in processie door het dorp. Iedereen kan daarbij aansluiten. Het kruis wordt de kerk binnen gedragen waarna Hartstocht om 19.30 uur van start gaat.

Het wordt uitgevoerd door zo’n 50 – 60 jongeren.  Vormelingen (12/13 jaar) en jongeren die vormselbegeleiders (19/20 jaar) zijn. Zij begeleiden een seizoen de vormelingen van dit jaar en volgend jaar komt er weer een nieuwe lichting vormselbegeleiders.

Pastoor Ignas Tilma geeft een uitleg aan de jongeren van de personages die zij spelen in Hartstocht in het perspectief van die tijd en de betekenis voor ons is in deze tijd samen met het lijdensverhaal.

De route die gelopen wordt met het kruis:

Start vanaf de kerk, rechtsaf Middenweg op, De Zeis, De Strekel, De Dorsvlegel, De Riek, De Wieder, langs voetbalveld, linksaf de Leliehofstraat, Bosweg, Groote Geldebosch, Plaetmanstraat, Middenweg tot aan de kerk.

Vertrek is vanaf het kerkplein. Wanneer u om 18.45 uur aanwezig bent is dit zeker op tijd.

Voor de mensen die meelopen met de processie worden plaatsen in de kerk vrijgehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *