Even voorstellen….

Toine Stoop cultureel coördinator jeugd en jongeren.

Mijn naam is Toine Stoop, 28 jaar. Geboren en getogen in de Noord. Sommige van jullie zullen mij misschien kennen van het jeugd en jongerenwerk voor het Vormselproject en Sanctus Virgilius in de Heilig Hartkerk. Misschien hebben jullie vorig jaar de reisverhalen van de voettocht naar Santiago de Compostella  van mij en mijn vriendin Lizzie  in het dorpsblad ’t Contact gelezen.

Kortom, actief betrokken bij onze levendige parochiegemeenschap!

Vanaf dit nieuwe basisschooljaar 2020 heb ik het stokje overgenomen van Anna Ursem als cultureel coördinator voor de basisschoolkinderen.

Tot aan mijn voettocht Santiago de Compostella was ik leraar en stage coördinator op het Heliomare College. Mijn nieuwe baan is ambulant Client begeleider in de psychiatrie/verslavingszorg naast die van cultureel coördinator voor de Sint Josephbasisschool.

Als coördinator zie ik het als mijn opdracht om kinderen in aanraking te brengen met kunst en cultuur al doende diverse vaardigheden te leren en om de creativiteit van kinderen  te ontwikkelen. Juist de kerk heeft veel in huis om een zekere eenzijdigheid te doorbreken en in de scholen meer kleur aan te brengen.  Op een speelse en visuele manier laten we alle klassen,  van groep 1 tot 8 -kennis maken met kunst, cultuur en geloof. klassikaal komt elke groep in het najaar en voorjaar  ‘op locatie’ in de kerk  samen. Dit programma wordt tijdens schooltijden uitgevoerd.

De verandering die we ook graag teweeg willen brengen is dat jongeren samen met andere generaties elkaar weer ontmoeten  in de kerk om samen het leven te vieren.

Zo wordt ook een fundament voor de toekomst gelegd zodat ook volgende generaties na ons, gebruik kunnen blijven maken van een vitale parochiegemeenschap.

Dit is een van de initiatieven voor jeugd & jongeren waar wij als parochie in investeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *