De Vormsel begeleiders gaan naar Rome in 2019

Een groep jongeren van 19/20 jaar gaan van 27 april – 01 mei 2019 een vijf daagse cultuurreis maken naar Rome. De groep telt 32 deelnemers waaronder twee geestelijke begeleiders onze eigen pastoor Ignas Tilma en broeder Stijn Wagemaker osb. Broeder Stijn is ook met de vorige twee reizen in 2012 en 2016 met een groep vormselbegeleiders mee geweest. Hij heeft in Rome gestudeerd en brengt ons op plekken waar je als toerist niet zomaar komt. Een wandelende encyclopedie noemen jongeren hem!   

Rome – de eeuwige stad – de bron waar de christelijke westerse beschaving is ontstaan.  Waar alles in die stad is bezwangerd met onze wortels van bestaan. Als je dit goed wilt begrijpen en – vooral – ervan wilt genieten en je daar verheugd over wilt verbazen is het handig om je van tevoren hierin te verdiepen. Daarom is er een uitgebreid voorbereiding traject dan zie en voel je de samenhang van alles wat verbonden is met ons en jouw leven.

Zij gaan op ontdekkingstocht en komen op plekken waar je als toerist niet vanzelfsprekend zal komen; daarnaast een unieke kans om elkaar beter te leren kennen en samen de mooie en bijzondere ervaringen te delen.

De oliebollenactie is op oudejaarsdag goed afgerond. Dit voorjaar houden ze nog een crowd funding actie. Wat is dit precies? U vraagt een tegen presentatie voor een bedrag wat u de jongeren wilt schenken. Dit geld komt is nodig voor de entrees, openbaar vervoer, de warme avondmaaltijden enz.

We mogen trots op deze jongeren zijn mooi dat ze deze initiatieven nemen en zich inzetten voor de parochiegemeenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *