Actie schoenendoos

De Sint Joseph school en de Heilig Hart kerk gaan dit schooljaar een samenwerking aan.
Een van de projecten van deze samenwerking is de Actie Schoenendoos.

Velen onder u zullen in het verleden wel eens mee gedaan hebben aan een
“Schoenendoos actie” en werden deze dozen mooi op school aangeleverd voor een of ander project in bv Roemenië o.i.d!!
Deze keer is de actie voor een Stichting dicht bij huis namelijk, “Help ons helpen 072” dus Alkmaar en omgeving.
Deze Stichting is in 2014 opgericht en fungeert als voedselbank waarvan de behoefte nog steeds groeit en zo ook als aandachtspunt dat zij signaleren dat 1 op de 9 kinderen op groeit in STILLE armoede.

Er is contact met deze Stichting gezocht en zij zijn enorm blij met bovengenoemd initiatief om zodoende vele kinderen van deze minima gezinnen te verrassen.

Alle ouders van de kinderen van de Sint Joseph school hebben een paar weken geleden een nieuwsbrief gekregen met de vraag om mee te doen met deze Schoenendoos actie.
Op school worden deze dozen klassikaal, prachtig door de kinderen versierd en gaan hun mee gebrachte spulletjes erin met vermelding van hun leeftijd, naam en geslacht, zodat bij de Stichting “Help ons helpen 072” een goede selectie gemaakt kan worden aan welk kind deze schoenendoos gegeven kan worden.
Tevens word op school uitgelegd aan de kinderen wat het doel is van deze schoenendoos actie die in het teken staat van, DELEN MET ELKAAR.
De kinderen kunnen er ook een tekening of briefje bij stoppen.
Mogelijk komen er reactie’s terug van de kinderen die de dozen ontvangen hebben, dus wie weet een mooie wisselwerking.

De Woensdag voor Sint Maarten gaan de kinderen van het Kinderkoor en de Kinderkerk naar de Stichting toe om alvast hun schoenendoos te overhandigen aan een selectie kinderen en dit word op de film gezet.
Tijdens de viering van 11 November, (10.00 uur) mogen dan alle andere kinderen hun schoenendoos naar de kerk brengen en zien dan op de beamer het een en ander van deze overhandiging.
Het kinderkoor zingt en de kinderen van de kinderkerk laten ook het een en ander zien, want hebben de afgelopen keren met de lkinderkerk ook het accent gelegd op, delen met elkaar en zijn creatief bezig geweest. Omdat deze viering in het teken van Sint Maarten staat zal er vast voor ieder kind wel wat lekkers zijn.
Het zal prachtig zijn als alle kinderen van de Sint Joseph school met hun ouder(s) deze viering bij wonen en zo even stil te staan bij de kinderen die niet altijd als vanzelfsprekend alles hebben en onze parochie op deze St. Maarten dag aan hun denken en met hun delen!!
Er is dan tussen school en kerk een mooie nieuwe SAMENWERKING van start gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *