Over NOC

Tien jaar geleden stond er een oproep in het Heerhugowaards Nieuwsblad met de vraag wie er een goed idee had voor dorp of buurt. Dit idee werd beloond met een geldbedrag van 3000 euro. Dat werd door Janet Wester gewonnen. Samen met Toos Mooij, Gea Klercq, Tonnie Rozing, Riet Beers en Ria Boekel is er een bestuur gevormd en dit is al tien jaar ongewijzigd gebleven. Met veel enthousiasme organiseren wij een tiental koffie ochtenden en 8 maaltijden per jaar voor alleenstaande senioren in de Noord. Hierbij hebben wij vrijwilligers nodig die ons ondersteunen.

In totaal hebben wij 16 vrijwilligers, hier zitten ook drie personen bij die senioren kunnen ophalen omdat ze wat verder weg wonen of slecht ter been zijn en graag onze koffieochtenden en maaltijden willen blijven bijwonen. We maken gebruik van het dorpshuis met de maaltijden en van de pastorie voor de koffie ochtenden. De maaltijden, die goed worden bezocht, worden klaargemaakt door onze kokkin Tiny van Stralen die dit al jaren met veel liefde en toewijding doet. We hebben nu een dan een uitstapje, dit is bij iemand anders in de tuin, naar tuincentrum De Boet in Hoogwoud of heel soms met taxi Thijs naar dierenpark of een evenement in de buurt. Ook organiseren wij  een paar keer per jaar Bingo en komt er nu en dan iemand origami knippen bij de senioren.

Als bestuur hebben we zes keer per jaar een vergadering en we hebben natuurlijk ook altijd een gezellig uitje met elkaar. We openen het nieuwe jaar altijd feestelijk, en tweede kerstdag hebben we voor de senioren in de pastorie een gezellig samenzijn. Er wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd voor de koffie ochtenden en de maaltijden maar dat weerhoud de senioren er niet van om niet te komen. Elk jaar krijgen we subsidie van de gemeente en doen ook zeker ons best om fondsen en organisaties aan te schrijven die ons een kleine gift geven en ondersteunen. Ook de RABO fietstocht wordt niet vergeten, alle beetjes helpen. Elk jaar moeten we enkele senioren missen door verhuizing of overlijden en we doen erg ons best om deze plekken weer op te vullen.

We hopen hier nog jaren mee verder te kunnen gaan en ook dat de gemeente ons blijft steunen.