Anna Ursem, muzikaal en cultureel coördinator jeugd en jongeren.

Anna Ursem is een muzikaal talent en heeft naast haar deelbaan als onderwijzer zichprofessioneel toegelegd op de muziek. Zij geeft piano, zang en muziekles. Verder is zij leadzangeres van Coverband 8-PM. Deze enthousiaste band is veelal te vinden op festivals en kermissen. Vanaf zomer 2017 is Anna muzikaal en cultureel coördinator voor de basisschoolkinderen en ook dirigente van o.a. het kinderkoor ♫ het vrolijke nootje ♫ en jongerengroep Virgiel.
 
Vanaf haar achtste levensjaar is zij gestart met het volgen van klassieke pianoles. Na vier jaar kon zij op haar eigen benen staan en combineerde Anna zingen en piano spelen en ging zij zichzelf begeleiden. In 2010 won zij de Grote Prijs van het Trinitas college.
Met alle kennis en ervaring die zij in de loop der jaren heeft opgedaan wil Anna nu anderen begeleiden bij het ontplooien van hun muzikale talenten. Anna is dus nog een jonge meid en zij weet als geen ander hoeveel plezier muziek maken kan geven. Dit plezier wil zij graag overbrengen op anderen!
 
De H. Hart parochie van De Noord is blij dat we gebruik mogen maken van Anna haar muzikale en andere talenten ! Wij willen serieus werk maken van het beleid om jeugd en jongerenwerk te stimuleren. Muziek is een bindende factor voor ontmoeting en versterkt het gemeenschapsgevoel. Wij hebben Anna Ursem gevraagd om als coördinator én ondersteunend, in samenhang met al het bestaande, inhoudelijk te verstevigen en hier verder mede-vorm aan te geven.
Ook zijn er plannen voor nieuwe initiatieven om kinderen in aanraking te brengen met kunst en cultuur al doende diverse vaardigheden te leren en om de creativiteit van kinderen te ontwikkelen. Juist de kerk heeft veel in huis om een zekere eenzijdigheid te doorbreken en in de scholen meer kleur aan te brengen. De verandering die we ook graag teweeg willen brengen is dat jongeren samen met andere generaties elkaar weer ontmoeten in de kerk om samen het leven te vieren. Zo wordt ook een fundament voor de toekomst gelegd zodat ook volgende generaties na ons, gebruik kunnen blijven maken van een vitale parochiegemeenschap.
Met dit initiatief willen wij als parochie investeren in onze jeugd & jongeren.
 
Meer weten over Anna? Neem contact op!
Tel: 06-25471937
E-mail: info@annaursem.nl